Онлайн-магазин в вашому смартфоні: встановлюйте додаток Kodi professional в один клік!

Натисніть "Поділитися", виберіть "На екран "Додому "

Іконка програми вже чекає вас на робочому столі, щоб в будь-яку секунду ви могли зануритися в світ краси Kodi professional.

twitter-logo-silhouettephone-receiverinstagram-social-network-logo-of-photo-cameragoogle-plusyoutubepinterestbusiness
18.04. ПРИЙОМ ЗАМОВЛЕНЬ ДО 15:00
Каталог товарiв
  • Новинки
  • Акції
  • Лідери продажів
  • Подарункові карти
Замовити дзвінок

Чим відрізняється кислотний праймер безкислотного?

  • 15 липня 2022 в 14:15:46
  • Відгуки :0
  • Переглядів: 13500
 

Кислотні і безкислотні праймери використовуються в процедурі моделювання нігтів для поліпшення зчеплення поверхні нігтя з покриттям, що моделюється. У чому різниця між цими матеріалами? Як правильно працювати із ними?

Чим відрізняється кислотний праймер від безкислотного?

Головна відмінність безкислотного праймера від кислотного — склад цих матеріалів. У складі кислотного праймеру присутня метакрилова кислота. Склад кислотовмісного праймеру розкриває лусочки нігтьової пластини. Її поверхня стає трохи шорсткою, завдяки чому на пластині міцно фіксуються всі матеріали, що використовуються для моделювання. Не дивлячись на те, що кислотний та безкислотний праймер відрізняються складом, праймер, що не містить метакрилу, також робить поверхню нігтя шорсткою. Його найчастіше використовують у гелевому нарощуванні. Розглянемо докладніше особливості обох засобів та специфіку роботи з ними.

Що таке безкислотний праймер?

Безкислотний праймер — це ультрабонд, що не має метакрилової кислоти у своєму складі. Його основу становить розчинник — етилацетат. Він відноситься до категорії безпечних хімічних речовин, що не викликають алергії і не шкодять нігтям. Безкислотний праймер вважається універсальним засобом, оскільки підходить для ослаблених, ламких нігтів. Особливості безкислотного праймеру:

  • Він не здатний змінювати кислотність нігтьової пластини, не викликає розшарування нігтів.
  • При контакті з базовим покриттям ультрабонд не змінює його колір.
  • Безкислотний праймер необхідний для прискорення процесу нарощування. Він дуже швидко висихає, тому моделювання відбувається трохи швидше.

Після висихання ультрабонду на нігтях не залишається жодного сліду. На дотик нігтьова пластина стає трохи шорсткою.

Що таке кислотний праймер?

У складі цього праймеру міститься токсична метакрилова кислота. Незважаючи на те, що вона відноситься до токсичних речовин, у цьому засобі вона не становить небезпеки для здоров'я нігтів. Справа в тому, що в праймер вона включена не в концентрованому, а в розбавленому вигляді, завдяки чому кислотний праймер — безпечний засіб для моделювання нігтів.

Кислота м'яко відкриває лусочки нігтьової пластини, тому кислотний праймер потрібен для міцного з'єднання акрилового матеріалу з натуральним нігтем. Засіб ідеально підходить для обробки нігтьової пластини на руках, які часто потіють. Після висихання засіб залишає на нігтях білий слід, що сигналізує, що майстер може продовжити роботу. Бажано використовувати цей праймер у приміщенні, що добре провітрюється. Працювати із праймером потрібно обережно. Він розм'якшує нігтьову пластину, тому наносити його потрібно тонким шаром.

Який праймер кращий: кислотний чи безкислотний?

Щоб зрозуміти, що краще: кислотний праймер або безкислотний, порівняємо загальні якості та відмінності цих засобів.

Ознаки

Кислотний праймер

Безкислотний праймер


Спільне

Використовується для моделювання акрилом, гелем, нанесення шелаку

Підходить для покриття шелаком, акрилового та гелевого моделювання

Підходить для роботи з пошкодженими нігтями

Використовується для ламких та пошкоджених нігтів

Просте використання, схожий ефект

Легко наноситься та швидко висихає


Відмінне

В складі є метакрилова кислота

В складі немає кислот, але є метилацетат

Можливий незначний агресивний вплив, наноситься тонким шаром

Вважається безпечним засобом для нігтів

Має виражений їдкий запах. Рекомендується використовувати маску та працювати в приміщенні, яке провітрюється

Не має вираженного аромату

Обидва засоби «витягують» вологу з нігтів і розчиняють жир на поверхні шкіри. Поверхня нігтів та шкіри навколо них перестає бути сприятливим середовищем для розвитку бактерій, що виключає ймовірність розвитку грибкової інфекції під матеріалом для моделювання. Нарощувати нігті без праймерів (кислотного чи безкислотного) не можна.

Як наносити кислотний праймер?

Незважаючи на те, що вміст токсичної кислоти в цьому засобі мінімальний, і вона не здатна завдати шкоди, все ж таки краще поводитися з ним обережно і наносити кислотний праймер, не перевищуючи мінімальну необхідну кількість. Відкрийте флакон, наберіть трохи на пензель. Надлишок змахніть об край флакону. Пензликом торкніться середини нігтя, щоб засіб рівномірно розтікся по поверхні. Важливо, щоб речовини на нігті було небагато, але весь ніготь був покритий нею. Просушіть покриття і нанесіть базу, тільки переконавшись, що всі нігтики сухі. Нанесіть матеріал для моделювання, надайте йому форму та дизайн.

Як наносити безкислотний праймер?

Технологія використання цього засобу схожа із використанням речовини на основі кислоти. Наносити безкислотний праймер слід таким чином:

  • Відкрутіть кришку флакону, наберіть на пензель необхідну кількість засобу.
  • Якщо на пензлі більше засобу, ніж потрібно, акуратно видаліть зайве, змахнувши його об край флакону.
  • Нанесіть засіб на центр і дайте розтектися. Слідкуйте за тим, щоб він рівномірно покрив ніготь.
  • Якщо є надлишки, акуратно видаліть серветкою без ворсу.

Зачекайте, поки покриття висохне і нанесіть базовий шар. Продовжуйте моделювання нігтів вибраним матеріалом (акрилом або гелем).

Нюанси при роботі з кислотним та безкислотним праймером

Обидва засоби відносяться до токсичних речовин і якщо нашкодити нігтю вони не здатні, то вдихання парів метакрилу далеко не безпечне, тому майстрам рекомендується працювати з праймерами в масках чи респіраторах. Навіть враховуючи, що безкислотний праймер вважається безпечним засобом, наносити його потрібно в малій кількості, щоб не пошкодити нігті. Всі подальші дії з моделювання нігтів виконуються тільки після того, як праймер повністю висох, інакше якісного покриття не вийде.

 

Який засіб вибрати?

Якщо йдеться про нарощування нігтів у домашніх умовах, орієнтуйтеся у виборі засобу на якості ваших нігтів (ламкі чи міцні, жирні чи сухі). У професійного майстра повинні бути обидва засоби, щоб у процесі роботи, ви могли вибрати той із них, який більше підходить нігтям клієнта. Придбати обидва види праймерів ви можете у каталозі товарів бренду Kodi Professional — відомого виробника професійних засобів для моделювання нігтів та нейл-дизайну.

 

 




Залишити відгук чи задати питання майтсру
Продолжить поиски!

У Вашому замовленні є акційні товари, тому доставка замовлення оплачується додатково.

Дякуємо, ми повідомимо Вам про наявність товару
Ми повідомимо Вам про наявність товару