Онлайн-магазин в вашому смартфоні: встановлюйте додаток Kodi professional в один клік!

Натисніть "Поділитися", виберіть "На екран "Додому "

Іконка програми вже чекає вас на робочому столі, щоб в будь-яку секунду ви могли зануритися в світ краси Kodi professional.

twitter-logo-silhouettephone-receiverinstagram-social-network-logo-of-photo-cameragoogle-plusyoutubepinterestbusiness
18.04. ПРИЙОМ ЗАМОВЛЕНЬ ДО 15:00
Каталог товарiв
  • Новинки
  • Акції
  • Лідери продажів
  • Подарункові карти
Замовити дзвінок

Маска з бодягою

  • 07 січня 2021 в 19:30:22
  • Відгуки :0
  • Переглядів: 29084
 

Зміст

Що таке бодяга?

Бодяга - косметичний та лікувальний засіб на основі тваринних компонентів колоній прісноводної водорості-губки класу бодягових. Цей прісноводний організм за добу пропускає через себе до 20 літрів води, відфільтровуючи її. Для фільтрації такого об'єму організму достатньо довжини власного “тіла” в 7 см.бодяга для маски обличчя

Губка має зеленуватий, коричневий або бурий колір. Колір залежить від частинок грунту, на якому живе колонія або частинки водоростей-симбіотиків, що живуть в скелеті бодяги. Губка має специфічний запах, який передається і порошку для приготування суспензій, але це невелика “неприємність”, в порівнянні з тією користю, які дає ця речовина.

Склад бодяги:

  • Білки природного походження. Їх концентрація допомагає шкірі швидко позбутись від запалення.
  • Кремнезем (голочки кремнія).

“Гілочки” бодяги збирають в теплу пору року, ретельно висушують та подрібнюють до порошкоподібного стану. Готову сировину використовують як основу для лікувальних мазей, гелей та масок.

Корисні властивості бодяги

Корисні властивості цього засобу зумовлені його складом.

  • Кремній, що містить у складі порошку, стимулює синтез еластину, покращує доступ кисню до кліток шкіри.
  • Особлива кристалічна структура кремнезема у вигляді сітки мікроскопічних голочок зумовлює подразливу дію на дерму, стимулюючи в ній кровообіг.
  • Спонгин - білок, що поєднує частинки кремнезема в скелеті губки, знімає запалення, стимулює регенерацію шкіри. Це дозволяє засобу активно боротись з вуграми та шрамами, які залишає вугровий висип.

Маски з бодягою

Косметичні та лікувальні властивості бодяги відомі людству дуже давно. Вона використовується в якості сухого порошку для приготування мазей та масок. Відомі її анальгезуючі та протизапальні властивості. Вона застосовується під час ревматизмів, артритів, забоях, розтягненнях.маска для обличчя з бодягою

Маска з бодягою активно використовується в косметології в якості активного пілінгу. Їх використання допомагає:

  • Позбавитись від рубців та невеликих шрамів;
  • Відшліфувати шкіру обличчя;
  • Досягти омолоджуючого ефекту;
  • Підвищити тонус шкіри обличчя;
  • Позбавитись від вугрів та запалень.

Її часто використовують в якості засобу, що допомагає побороти целюліт. Маска з бодягою наносять на проблему зону для активації кровообігу та поступового зменшення якості жирової тканини.

Все це досягається завдяки особливому компоненту, що входить до складу губки - кремнезем. У порошку бодяги він відчувається як мікроскопічні голочки. Вони викликають подразнюючу дію на шкіру обличчя та тіла, активізують кровообіг, розширюють судини. Клітини шкіри починають активно відновлювались. Стимулюється вироблення колагену та еластину, що відповідають за пружність та молодість шкіри.

Правила проведення процедури з бодягою

Використовувати це засіб потрібно обережно, щоб не травмувати шкіру.

  • Під час нанесення засобу, слідкуйте за тим, щоб маска з бодяги не потрапляла в очі та органи дихання.
  • Видалити перед процедурою залишки косметичних засобів, вмитись теплою водою.
  • Не обробляти складом зону навколо очей та область губ.
  • Не користуватись кремом після маски або мазями, щоб зняти легке печіння та почервоніння, які залишаються після бодяги. Це неприємні симптоми поступово пройдуть самі.
  • Не зловживати засобом, намагаючись отримати бажаний ефект як можна швидше. Робити очищення обличчя за допомогою цієї маски не частіше, ніж один раз на місяць.
  • Намагайтесь уникати контакту з сонячними променями протягом 2-3 днів після процедури. Використовувати сонцезахисні креми. Влітку використання очищувальних масок небажане через високу активність сонця.
  • Перевірити реакцію своєї шкіри на контакт з бодягою на ділянці шкіри на ліктьовому згині. Якщо протягом 15 хвилин печіння та зуду немає, сміливо використовуйте порошок для маски для обличчя.
  • Якщо після приготування суміші для шкіри обличчя у вас залишилось ще трохи засобу, не використовуйте його повторно. Для кожної процедури потрібен новий матеріал.

Рецепти масок з бодягимаска для обличчя з бодягою

Рецепт 1. Порошок бодяги+вода

Півтори чайної ложки порошку бодяги змішати з кип'яченою або мінеральною водою. Маска для обличчя з бодягою повинна мати кашоподібний стан. Змочити ватний диск у воді, віджати та акуратно нанести засіб на шкіру, уникаючи зони довкола губ та очей. Не втирати маску та не масажувати обличчя. Потримати її на шкірі 15 хвилин та змити теплою водою.

Ця маска освіжить шкіру, висвітлить пігментні плями, усуне сліди, що залишаться від вугрів.

Рецепт 2. Порошок бодяги+глина

Поєднати чайну ложку порошку бодяги з двома чайними ложками чорної або білої косметичної глини. Додати трохи теплої кип'яченої води або мінералки. Довести суміш до стану густої сметани та нанести на обличчя, уникаючи шкіри довкола очей та губ. Потримати її на обличчя близько 30 хвилин та змити теплою водою.

Для пом'якшення “колючого” ефекту бодяги додати у маску краплю масла чайного дерева або саліцилову кислоту. Тоді маска не викличе сильного почервоніння та її вплив буде більш м'яким. Курс таких масок - мінімум 6 процедур. Результат - свіжа, сяюча здорова шкіра, зменшення кількості дрібних зморшок, видалення пігментних плям.

Рецепт 3. Бодяга та мед для вялої шкіри

Для її приготування знадобиться гель з бодягою. Купити його можна в аптеці. Змішати 1 чайну ложку аптечного засобу з 1 ложкою меду та нанести на шкіру на 15 хвилин. Змити теплою водою. Такі маски для обличчя з бодягою збадьорять шкіру, зроблять її більше еластичною та пружньою.

Рецепт 4. Глибоке очищення

Для активної боротьби з запаленнями та прищами, очищення пор шкіри, поєднати порошок бодяги з 3%-ним розчином перекису водню. Коли суміш досягає стану каші та починає шипіти, нанести її на обличчя на 15-20 хвилин та ретельно змити. Перед тим, як застосовувати засіб на обличчі, перевірити реакцію своєї шкіри на контакт з ним, наносячи його на ділянку.

Для лікування вугрів на обличчі потрібно додати до маски борну кислоту. Підігріти отриману суміш та втирати в шкіру ватним тампоном. Повторювати процедуру 2 рази на тиждень. Бажано робити її курсом не менше 6 разів. Після кожної процедури не можна виходити на вулицю протягом 3 годин. Цей засіб також добре допомагає від жирної себореї. Для приготування масок з бодягою використовуються всі традиційні інгредієнти “домашньої” косметології: вівсяні пластівців, дріжджі, рисове борошно.

Протипоказання

Не дивлячись на велику кількість позитивних лікувальних та профілактичних властивостей, маски на основі бодяги мають певні протипоказання. Їх не можна використовувати у випадку:маска для обличчя з бодягою

  • відкритих ранок та гнійників на шкірі;
  • сухої, чутливої шкіри;
  • схильності до рослинності на обличчі;
  • куперозі, близькому розміщенню судин до шкіри;
  • індивідуальному непереносимості засобу.

Висновок

Бодяга - ефективний засіб, але користуватись ним потрібно обережно. Не прагніть досягти максимального ефекту у стислі строки. Так ви тільки пошкодите шкіру та травмуєте її. Придбати бодягу для використання в косметичних цілях можна в аптеці в різних формах: гель, порошок або мазь. Всі вони можуть використовуватись в якості інгредієнтів для масок для обличчя.





Залишити відгук чи задати питання майтсру
Продолжить поиски!

У Вашому замовленні є акційні товари, тому доставка замовлення оплачується додатково.

Дякуємо, ми повідомимо Вам про наявність товару
Ми повідомимо Вам про наявність товару