Онлайн-магазин в вашому смартфоні: встановлюйте додаток Kodi professional в один клік!

Натисніть "Поділитися", виберіть "На екран "Додому "

Іконка програми вже чекає вас на робочому столі, щоб в будь-яку секунду ви могли зануритися в світ краси Kodi professional.

twitter-logo-silhouettephone-receiverinstagram-social-network-logo-of-photo-cameragoogle-plusyoutubepinterestbusiness
БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ВІД 950 ГРН
Каталог товарiв
  • Новинки
  • Акції
  • Лідери продажів
  • Подарункові карти
Замовити дзвінок

Чому сохнуть губи?

  • 07 січня 2021 в 21:50:55
  • Відгуки :0
  • Переглядів: 140148
 

Зміст

З таким явищем, як сухість губ, кожна людина стикається неодноразово. Якщо губи пересохли не сильно та неприємні відчуття пройшли після живильного бальзаму - це дрібниця, на яку більшість людей не звертають уваги. Проте інколи у нас сохнуть губи, доставляючи чимало неприємних відчуттів.

Симптоми сухості губ

  • Відчуття стягнутості шкіри.
  • Ранки та болючі тріщини.
  • Почервоніння та шелушіння шкіри довкола роту
  • Печіння після контакту з їжею, водою, після проведення по шкірі язиком.
  • Тріщини у куточках роту.фото - сухі губи

У деяких випадках сухість губ не проходить навіть після використання спеціальних живильних кремів та бальзамів та турбує протягом декількох днів. Захворювання, в результаті якого відмічається почервоніння та сухість губ, поява тріщин та мацерації на них називається хейліт або хейліоз.

Якщо постійно сохнуть губи - це може бути симптомом патологічних процесів, що протікають в організмі та приводом для проведення обстеження. Далі про причини, з яких у дітей та дорослих пересихає шкіра губ та про способи їх усунення.

Причини сухості губ

Дерматологи та терапевти виділяють ряд причин, від чого сохнуть губи:

  • нестача вітамінів та мікроелементів;
  • засоби гігієни, ліки або продукти харчування;
  • перепади температури;
  • професійні фактори;
  • шкідливі звички;
  • слабкість імунітету;
  • деякі захворювання;
  • нездоровий спосіб життя.

Нестача вітамінів

Часто, якщо сохнуть губи, причина тому - нестача вітамінів Е, А, В, С або проблема з їх засвоєнням. Зазвичай сухість губ через авітаміноз переслідує дорослих та дітей в кінці зими - на початку весни, коли дефіцит корисних речовин відчувається найбільш гостро. Проблема зникає, коли тільки баланс корисних речовин в організмі відновлюється.фото - сухі губи

Перепади температури

Цей фактор стосується як перепадів температури за вікном, так і перепадів температури тіла через лихоманку. Взимку переміщення з теплого приміщення на холодну, морозну вулицю негативно відображається на стані шкіри. Тонка шкіра на губах гостро реагує на зміну середовища. Тому взимку часто сохнуть губи у дітей та у дорослих. Використовуйте живильні бальзами для губ перед виходом на вулицю в зимовий та літній період. Влітку від спеки та вітру, довгого перебування на сонці часто сохне верхня та нижня губи.

Професійні фактори

Сухі губи часто бувають у представників деяких професій. З цією проблемою стикаються музиканти, що грають на духових інструментах та … пожежники. Перші - через довгий контакт шкіри з інструментами, механічної дії на неї. Другі - через знаходження поблизу джерел пожежі та високої температури (об’єктами у вогні). Від високої температури шкіри тріскається та сохне. Часте облизування губ тільки погіршується ситуація. Профілактика сучасного використання зволожуючих та живильних мазей.

Шкідливі звички

Часте покусування, облизування, контакт з різними предметами (дитячими іграшками, ручками, олівцями), вживання немитих овочів та фруктів - ще одна причина сухості губ.

Слабкість імунітету

Після перенесених застудних захворювань, гострих вірусних інфекції та лихоманки діти та дорослі часто ходять з сухими губами. Як тільки захисні сили організму відновлюються, їх стан приходить в норму. Прискорити процес може прийом вітамінів, збалансоване харчування, використання лікувальних мазей та бальзамів.

Ведення нездорового образу життяфото - сухі губи

Незбалансоване харчування, не встановлений режим сну/неспання, зловживання алкоголем, табакокуріння, прийом наркотичних речовин - все це відображається на стані шкіри. Губи сохнуть та тріскаються. У хронічних алкоголіків вони навіть пухнуть, на фоні загальної набряклості обличчя.

Деякі захворювання

До тріщин та сухості шкіри на губах призводять:

  1. гастрит, гастродуоденіт;
  2. неврологічні захворювання, неврит лицьового нерву;
  3. патології малих слинних залоз;
  4. дерматологічні захворювання (псоріаз, еритема, туберкульоз, плоский червоний лишай).

Всі ці захворювання відображаються на стані шкіри губ, викликають її розтріскування, шелушіння, сухість. Також встановлено, що розлад функцій щитоподібної залози опосередковано впливає на стан губ.

В зоні ризику ті, у кого хронічний карієс, пародонтоз. Ці хвороби негативно впливають на стан слинних залоз, викликаючи сухість та розтріскування губ та куточків роту. Лікування основних хвороб призводить до нормалізації стану губ та покращення зовнішнього вигляду.

Лікувальні препарати

Склад лікувальних засобів викликає індивідуальну алергічну реакцію, прояв якої заключається в тому, що губи сохнуть та тріскаються, з'являється шелушіння та свербіж шкіри. При появі такої реакції відмовтесь від прийому лікувального засобу. Проконсультуйтесь з лікарем про підбір його аналогу.

Що робити, якщо сохнуть губи?

Вірним рішенням є виявити причини проблеми та вжити заходів з її усунення. Навіть якщо у вас немає часу йти на прийом до лікаря, щоб займатися пошуком причин, від чого постійно сохнуть губи, не потрібно не діяти взагалі. Краще скористатись порадами Vogue.

Лікування сухості губ

  • Використовуйте захисні креми та бальзами з SPF-захистом. Захист від сонячних променів корисний для шкіри в будь-якому пору року.фото - використання гігієнічної помади
  • Носити в сумочці гігієнічну помаду або м'який, доглядовий бальзам для губ. Наносити її на шкіру після прийому їжі, чашечки чаю або кави, перед виходом на вулицю.
  • Зробіть свій раціон більш різноманітним. Додайте в нього продукти харчування, що багаті на вітаміни, мінерали, корисні елементи. Вживайте більше овочів, зелені.
  • Не кусайте та не облизуйте губи. Від того вони тріскаються та сохнуть ще сильніше.
  • Пийте більше води. Нестачу рідини в організмі, особливло в літній період - причина, з якої сильно сохнуть губи і взимку, і влітку.
  • Піклуйтесь про здоров'я ротової порожнини. Своєчасто відвідуйте кабінет стоматолога, і тоді лікувати сухість губ вам не доведеться.
  • Підтримувати оптимальний рівень вологи в домі. Якщо губи сохнуть, використовуйте зволожувач, частіше робіть вологе прибирання в домі. Це особливо важливо в зимовий час.
  • Профілактично використовуйте обліпихову, рослинну олію. Коли робите маски для обличчя, не залишайте без уваги і шкіру губ.

Слідування простим рекомендаціям допоможе вам позбутись від сухих губ або, хоча б, зробити так, щоб це неприємне явище “відвідувало” вас як можна рідше.

Чому сохнуть куточки губ?

Сухість у куточках губ - ознака слабкого імунітету. Також до неї призводять хронічні проблеми з малими слинними залозами, погана гігієна ротової порожнини, її хронічні захворювання. Ще одна причина - вірусні захворювання та герпес. Він найчастіше вражає губи в цій області, викликаючи больові відчуття та сухість в цьому місці.

Суха шкіра в куточках губ - частий супутник професійних музикантів. Страждають нею і діти, які беруть в рот іграшки, олівці, ручки та інші предмети. Її причина - контакт зі сторонніми предметами, отримання мікротравм та розвиток запалення. Лікування сухих куточків губ, так як і сухість шкіри - виявлення та усуненням причини недугу.

Чому у дитини сохнуть губи?Чому у дитини сохнуть губи?

Від лихоманки, недотримання правил гігієни, немитих рук, іграшок та інших предметів, а також довгого перебування на сонці у дитини сохнуть та тріскаються губи.

Якщо протягом довгого часу у дитини сухі губи та використання лікувальних мазей та бальзамів не дає ефекту, необхідна консультація у лікаря, щоб виключити проблеми зі здоров'ям, через які сохнуть губи у дитини.

Висновок

В більшості випадків, виникнення тріщинок, сухої шкіри та неприємних відчуттів на губах не є ознакою серйозних захворювань. Усунути сухість губ допомагає правильний догляд за ними, відмова від шкідливих звичок та гарне харчування.





Залишити відгук чи задати питання майтсру
Продолжить поиски!

У Вашому замовленні є акційні товари, тому доставка замовлення оплачується додатково.

Дякуємо, ми повідомимо Вам про наявність товару
Ми повідомимо Вам про наявність товару